車頂營租借服務

  • 新登場
  • 4 位客人正在考慮此套票

選擇預訂選項




$700 起

介紹

疫情期間無得周圍去旅行,Staycation又去到悶?作為富有冒險精神的香港人,又擁有私家車嘅各位,有無諗過可以試下車頂露營呢?我地Holimood為你提供車頂營租借服務,只要將車頂營安裝係自己架車上面就可以輕鬆出發,一眾露營新手都可以一嘗外國風露營既感覺!




預訂流程

其實成個預訂流程十分簡單~ 我地會先評估你既車頂適唔適合安裝車頂營,所以要早十日預訂,方便我地進行評估同準備所需零件~ 

另外由於車頂承托有限,車頂營都最多只可以容納2位成人,或者帶多個小朋友去都得,好適合情侶,朋友或者一家人去!🧡




你可以選擇租兩日或者七日,例如你租兩日,1月1日提取車頂營,1月2日内就要歸還,就算唔足24小時都當一日計算。
真係好方便架,安裝同拆卸都有專人全程協助,詳情可以參考下面既流程圖。

  

車頂營款式

車頂營款式不設選擇。
1. 軟頂(Soft shell) - 包括:合適車頂架 + 床墊x1 (枕頭/枕頭袋/睡袋/床單等露營用品需自備)



2. 硬頂(Hard shell) - 包括:合適車頂架 + 床墊x1 (枕頭/枕頭袋/睡袋/床單等露營用品需自備)



好似爭啲裝備... 我地為你準備左更多專業裝備,讓你享受更多!😁

只要加 $300 就可以升級為公路旅行套裝- 包括:天幕 x 1 + 營桌x 1 + 營凳x 2 + 煮食爐(配有GAS) x 1 + 保温箱 x 1 + 200X 移動電源x 1 (小)+ 營燈 x 1 +燈帶x 1 + 收納箱 x 1

或者加 $500 升級為高級公路旅行套裝- 包括:天幕 x 1 + 營桌x 1 + 營凳x 2 + 煮食爐(配有GAS) x 1 + 車用雪櫃 x 1 + 500X 移動電源x 1 (大)+ 營燈 x 1 +燈帶x 1 + 收納箱 x 1

$500呢個套裝有一個更大既雪櫃同流動電源,可以放多啲食物同無需要擔心唔夠電用既問題!







放假去玩最緊要放鬆,唔需要擔心話唔識安裝~ 套票係包括專人安裝車頂營,只要一攞車就可以立即出發喇~ 🚙


租車頂營既套票係唔包括借用營位及車輛,客人需要自行租用可供汽車露營的場地。但係記得唔好違法停泊係非指定既營地啊!
提取或者歸還車頂營都係元朗錦田,而
香港最美的汽車露營地方正正就位於元朗!個到亦係全香港睇日落最美的地方!🌞 岩曬香港人去放鬆下緊張既心情!

租借前注意事項

1. 客戶須按香港法律情況下合法使用及保管裝備,嚴禁將租用裝備違法搭建在非政府指定合法露營地點上; 及或使用裝備進行違法行為。若裝備在使用期間因任何因素導致損壞,本公司有權向客戶追討賠償金額

2. 客戶必須以提取營具時的包裝及清潔標準歸還所有裝備,否則本公司將向客戶收取相關的整理費及清潔費。如裝備在任何因素導致損壞或交還之裝備無法進行再次租賃,將視同損壞,客戶需為該裝備作出賠償

3. 參加者必須簽署營運商的服務文件,使用守則及免責聲明,並支付港幣$500為按金


4. 請務必保持營內清潔,並在還車前確保所有裝備及營內清潔妥當,否則將會收取清潔附加費$200

5 .客戶須按職員指示於車主手冊內確認官方車頂承重上限

6.  如有任何爭議,Holimood將保留最終決定權

常見問題

可以指定車頂營顔色嗎?
網站上的圖片只供參考,營具按照當日空缺而隨機安排。
我需要自己安裝車頂營嗎?
唔需要,租營同還營當日同事會負責車頂營及車頂架嘅裝拆,需時大約20-25分鐘。
套票包括借用營位及車輛?
不包括,客人需自行租用可供汽車露營的場地
歸還營具前需要進行清潔嗎?
客戶必須以提取營具時的包裝及清潔標準歸還所有裝備,否則本公司將向客戶收取相關的整理費及清潔費。如裝備在任何因素導致損壞或交還之裝備無法進行再次租賃,將視同損壞,客戶需為該裝備作出賠償
領取營具時需要繳付多少按金?
參加者必須支付港幣$500為按金,並簽署營運商的服務文件,使用守則及免責聲明。
套票包括了甚麽器材?
套票包括了合適車頂架,枕頭及床墊,但其他工具例如枕頭袋/睡袋/床單等露營用品需自備。
在哪裏領取及歸還車頂營?
領取及交還地址:元朗錦田,訂單確認後會在電郵顯示出詳細地址及聯絡方法。
所有車輛都適合安裝車頂營?
不是,每款車的車頂承托都不一樣,客人需要先向我們提供車款,製造日期,車頂款式及照片,讓我們作出評估,並不是每一款車都適合安裝。

地圖

在預訂確認後,我們會提供準確的位置和指示。

評價

$700 起